Jokić: Francuzi imaju kvalitet, ali sve je u našim rukama

Ukoliko ne uđete maksimalno protiv Francuza sigurno će vam stvoriti probleme. Imaju kavlitet, ali sve je u našim rukama...

Ajkule u kišnom ambijentu Beograda čekaju početak nokaut faze Evropskog prvenstva, meč(eve) nakon kojih nema povratka... Prva prepreka ka velikim stvarima u srpskoj prijestonici naše momke čeka sjutra (17.15) protiv Francuske u osmini finala.

Meč sa "trikolorima", koji su grupu B završili na trećem mjestu najavio je jedan od naših najiskusnijih igrača Predrag Jokić.

"Uglavnom smo lako izlazili sa njima, ali i ovog puta moramo imati ozbiljan pristup. Osmina je finala, utakmica na ispadanje i sugurno će i oni tražiti svoju šansu", jasan je naš majstor odbrane.

Koliko poznajete Francuze?

"Radi se o sasvim pristojnoj ekipi, sa par igrača koji igraju dobar vaterpolo, imaju i Marsej koji je godinama bio učesnik Lige šampiona. Sigurno da imaju i određeno iskustvo", smatra Jokić.

Francuzi su u Beogradu protiv jakih reprezentacija pokazali dva lica - razbijeni su od Hrvatske, dok su Srbiji u prve dvije četvrtine pružili dobar otpor...

"Rezultat protiv Hrvatske nije mjerodavan, mislim da je utakmica sa Srbijom mnogo više pokazala. U svakom slučaju, ukoliko ne uđete maksimalno protiv njih sigurno će vam stvoriti probleme. Ponavljam - imaju kavlitet, ali sve je u našim rukama. Ako mi budemo odigrali pristojno, ako popravimo 'igrača više' mislim da nećemo imati problema sa Francuskom".

Predraga Jokića čekaće pakleni dueli sa sjajnim centrom Francuske Aleksandrom Kamarasom...

"Sigurno da imaju dobrog centra. Igrama u Marseju stekao je određeni rejting i sugrno da nas ne očekuje lak posao. Uglavnom, najvažnije je da odigramo čvrsto u odbrani i da nam proradi napad", zaključio je crnogorski "broj 12".

(Šansasport.com)

Čitaj dalje